Pure Hair Blog

Dinsdag 13 november 2018

Ja hoor, het is weer dé tijd van het jaar. De meeste dames krijgen weer last van statisch haar! Maar hoe kun jij daar het beste mee omgaan? Hieronder vertellen wij jou een aantal handige tips.

Door wrijving tussen negatief en positief geladen deeltjes, gaat je haar omhoog staan. Denk maar eens aan een ballon, vroeger vonden wij het altijd leuk om een ballon tegen je trui aan te wrijven en dan boven je haar te houden. Op dat moment bevat je haar veel negatief geladen deeltjes en daardoor wordt het statisch.
In de winter komt dit vaker voor omdat de lucht droger is, droge lucht lokt statisch elektriciteit uit.  In de zomer heb je er daarom ook bijna geen last van.

1. Haarlak wordt jouw beste vriend
Spray een beetje haarlak in je hand, verdeel het en ga met je handen door het haar. 
Door het vocht van de haarlak breng je de haartje naar elkaar toe en voorkom je statisch haar.
Wil jij graag een muts op zetten? Spray dan een beetje haarlak in de muts voordat je hem op doet. 

2. Gebruik een goede borstel
Het liefste een borstel met varkenshaar of die gemaakt is van nylon. Maar vermijd plastic of metaal, doordat je met dit materiaal wrijving maakt in je haar zorg je ervoor dat de deeltjes geladen worden en dat wil je graag voorkomen!
Je kan eventueel ook een beetje haarlak in je borstel sprayen zodat je ongeveer hetzelfde effect krijgt als bij tip 1. Zorg er dan wel voor dat je regelmatig de borstel schoonmaakt!

3. Conditioner
Droog haar wordt sneller statisch. Verzorg je haar daarom extra goed in de winter maanden! Conditioner voedt niet alleen je haar, het zorgt er ook voor dat het zachter aanvoelt en voor meer glans. Dus eigenlijk een win win situatie.

4. Haarolie
Wrijf een drupje olie in je handen en verdeel het gelijkmatig over je haar. Hierdoor wordt je haar een beetje verzwaard en geeft het een extra glans!

5. Kleding
Let ook op met wat voor materiaal je kleding gemaakt is, zo kun je statisch haar heel makkelijk voorkomen. Draag bijvoorbeeld geen wollen, synthetische of kol truien. Maar ga juist voor katoen! 

Vraag jij jezelf af of jij wel de goede borstel of conditioner gebruikt? Wij geven je graag een advies over onze top producten!